Eemsmondrunners voor Serious Request

Eemsmondrunners helpen: estafette naar Leeuwarden

Wij rennen dit jaar op 22 december in estafettevorm naar het glazen huis in Leeuwarden vanaf Uithuizen, een tocht van zo’n 75 kilometer. Wij zullen hier, ons vooraf ingezamelde geld aanbieden. Inzameling van geld doen we door het houden van sponsorlopen en inzamelingsacties van onze lopers individueel.

Sponsorlopen
Zaterdag 14 december en zondag 15 december houden we twee sponsorlopen in Uithuizermeeden: Er kunnen twee afstanden in groepsverband worden gelopen, het is geen wedstrijd! Onderweg zullen waterposten zijn. Er is voor deelnemers geen herinnering, al het geld wordt op 22 december gedoneerd aan 3FM Serious Request. Er zullen 2 kleedkamers beschikbaar zijn om te kleden en te douchen na afloop. Hieronder vindt u de details over de sponsorlopen en de Serious Request actie.
Wanneer: Zaterdag 14 december, 10.00 uur
Afstanden: 6,5 en 12,5 kilometer
Waar: Sportpark Meij, Grote Hadderstraat 1 Uithuizermeeden
Na inschrijving van 09:00 tot 09:45
 
Wanneer: zondag 15 december, 10.00 uur
Afstanden: 6,5 en 12,5 kilometer
Waar: van sporthal Scherphorn, Tjarietweg 2 Uithuizermeeden 
Na inschrijving van 09:00 tot 09:45
 
Inleg: minimaal €10,- per persoon en per afstand, meer doneren mag natuurlijk ook.
Opgeven via email: r.vdwerff@home.nl voor 12 december voor info bel 0653181616
Focus van 3FM Serious Request: voorkomen van diarree
De drie DJ’s die van 18 tot en met 24 december het Glazen Huis in Leeuwarden gaan er in die week alles aan doen om zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de aanpak van deze stille ramp. Het Rode Kruis helpt met schoon drinkwater en zeep, met de bouw van sanitaire voorzieningen, en met training en informatie over het belang van goede hygiëne.
 
Dagelijks sterven 2200 kinderen aan diarree
Elk jaar sterven ruim 800.000 kinderen aan diarree, elke dag 2200 kinderen. Dat zijn ruim 70 volle schoolklassen per dag.
Jonge kinderen, met name die tot vijf jaar oud, zijn kwetsbaar omdat ze nog weerstand moeten opbouwen en diarree breekt de weerstand af. Kinderen met diarree die niet behandeld worden sterven door uitdroging.
 
Het Rode Kruis helpt
Het Rode Kruis helpt en bereikt met haar netwerk van miljoenen vrijwilligers de kinderen en gezinnen die dat het hardst nodig hebben. Het Rode Kruis redt levens met schoon drinkwater, met zeep en met ORS (geneesmiddel dat uitdroging helpt voorkomen).
Het Rode Kruis legt sanitaire voorzieningen aan, zowel thuis als in de gemeenschap, en leert kinderen en hun omgeving hoe die gebruikt en onderhouden moeten worden. Getrainde Rode Kruis vrijwilligers geven ouders en kinderen informatie over hygiëne en over de juiste behandeling van  zieke kinderen met diarree.
 
3FM Serious Request
Met 3FM Serious Request zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie DJ's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.
In 2004 haalde 3FM Serious Request € 915.955 op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Vanaf 2006 sloot Studio Brussel zich aan bij de actie. In 2008 deed het Zweedse P3/SVT dat en in 2009 ook het Zwitserse radiostation DRS 3 samen met SchweizerFernsehen. Ook in Nairobi, Kenia staat sinds 2008 elk jaar een Glazen Huis. In 2012 stond het Glazen Huis in Enschede. De actie bracht € 12.251.667,- euro op voor het ‘terugdringen van babysterfte’ en bereikte 12,1 miljoen Nederlanders. In 2013 staat het Glazen Huis in Leeuwarden, in 2014 in Haarlem.
Voor meer info zie:
http://seriousrequest.3fm.nl/, http://www.eemsmondrunners.nl/
http://www.kominactie.nl/wwweemsmondrunnersnl