1e Eemsmondloop Canicross

1e Eemsmondloop Canicross wedstrijd tijdens de 29e Eemsmondloop op 3 oktober om 15:00

Canicross
Canicross is hardlopen in de natuur met een aangelijnde hond die naar hartenlust mag trekken zodat baas en hond samen zo snel mogelijk een parcours over het liefst  onverharde paden afleggen. Deze vorm van achter je hond aan rennen is ooit begonnen in de sledehondenwereld als middel om de honden buiten het sneeuwseizoen te trainen. Tegenwoordig staat de sport open voor alle typen honden, klein of groot, ras of geen ras. Naast een enthousiaste hond heb je alleen een heupgordel, een goed passend tuig, een elastische lijn en een paar hardloopschoenen (liefst met profiel) nodig. Afhankelijk van looptalent en trekkracht betekent het voor de één gewoon hardlopen met je hond, voor de ander heel veel harder lopen dankzij je hond en voor sommigen lijkt het meer op vliegen. In Nederland is het nog een vrij onbekende sport die echter snel groeit.
Er worden jaarlijks ongeveer 12 wedstrijden georganiseerd, waaronder sinds 2012 ook een officieel NK. Bij de meeste wedstrijden wordt een tijdritstart toegepast waarbij individueel om de 30 seconden wordt gestart. Dit voorkomt dat honden te dicht op elkaar zitten en elkaar uitdagen of hinderen. De afstanden zijn meestal 2 à 3 km voor de korte afstand en 5 à 6 km voor de lange afstand.

Parcours
De start is bij dorpshuis  Bommelhoess aan de Oudedijksterweg 22 , en gaat via de Oudedijksterweg naar het park rond de  Rensumaborg, hier zullen  een aantal paden gelopen worden, waarna men via een andere uitgang van het park weer richting start finish zal gaan. Helaas is het parcours niet helemaal onverhard, maar deelnemers kunnen er voor kiezen om zoveel mogelijk in de berm te lopen. Afstand is 3,3 km.
Voor deze wedstrijd is er een sponsor, welke leuke prijzen voor de winnaars beschikbaar stelt en daarnaast wordt er voor elk deelnemend koppel een herinnering uitgereikt.
Inschrijving is vanaf 14:15 tot 14:45
Kosten €6,00

Clinic
Op 30 september wordt er voorafgaand aan deze wedstrijd een clinic georganiseerd om deelnemers en andere liefhebbers kennis te laten maken met deze leuke tak van sport en om samen het parcours te verkennen. Er zullen extra tuigjes aanwezig zijn zodat iedereen mee kan  kan  trainen. Start 18:30 bij dorpshuis Bommelhoes. Clinic wordt verzorgd door Richard van der Werff, voor info bel 0653181616 of mail r.vdwerff@home.nl

afbeelding van Richard vd W

De Eemsmondloop 2017 werd mede mogelijk gemaakt door:

Landjuweel aardappelen Scherer Gevoel voor wonen Taxi UVO touringcar
Autobedrijf Sietsema Koop Straal- en Coatingbedrijf Buikema Schildersbedrijf
Veldman Bouwbedrijf Jasper Scholtens Timmerwerken Autobedrijf Den Hartogh
H. Pilon Assurantiekantoor Zijlstra Sport Kantoor Vreugdenhil
Coop Verstraete supermarkt Architect Nienhuis Sikkema Bouw
Cafetaria Coralie Boogtools Eemshaven Tandartsenpraktijk Uithuizen
Lentemaheerd Autobedrijf Harry Kremer Nico Transport
Accountantskantoor Spijk B.V. Aannemersbedrijf Sietsema Makelaardij-hypotheken&assurantie Poort & Woltjer
De Splinter Tuinhoutcentrum en blokhutspecialist Goudgewas Visrestaurant- Kegelbanen tGemeentehuis Usquert
Lourens Landbouwmechanisatie Gemeente Eemsmond 100% fit Accuservice Lijnema
Prevent IVG   Woortman Elektrotechniek