Zevenheuvelenloop 2015

13 november: de verschrikkelijke aanslagen in Parijs. Wat gaat er gebeuren met grote evenementen. Rutte gaf aan dat alles gewoon door kon gaan. Mijn collega’s en ik hebben onderling nog even contact. Wat gaan we doen.. we gaan!
15 november om 07:15 liep mijn wekkertje af. Tijd om op te staan en me voor te bereiden op de loop. Het waaide (zeg maar het stormde) en het regende enorm. Tonny bracht me naar de stad, en de wind trok aan het stuur. Voorzichtig vroeg hij nog: Weet je zeker dat je wilt gaan? Tuurlijk – we laten ons niet door wat regen en wind tegenhouden.
In Groningen, samen met 2 collega’s in de trein, en in Assen was het groepje compleet. Met z’n viertjes op naar Nijmegen. Na iedere stop sloten er meer “renners” aan.  En toen we uitstapten in Nijmegen was het een zee van kleuren door de kleding van de renners. Jeetje wat een mensen.

Ik mocht om twee uur starten, tijdens het wachten hoorden we de winnaars binnen komen. Bij de vrouwen was een Nederlandse om een halve seconde 2e Jip Vastenburg. Dolf Jansen kwam binnen in 54 minuten  en ook Erben Wennemars voltooide de 15 km binnen het uur (56:49)
En toen mocht groep paars (mijn startvak) starten… eerst nog langzaam schuifelend naar de start en toen los. De eerste 2,5 km zijn nog redelijk vlak, nog even gezwaaid naar mijn zus en zwager (waren uit Oss naar Nijmegen gekomen om mij aan te moedigen en stonden in de regen en wind te zwaaien en foto’s te maken – respect hoor!), en toen werd het vals plat... Kleine stapjes naar boven… de eerste is gelukt. Ik zag het 5 km bord: mijn horloge gaf 32.46 aan. Volhouden zo.. Toen links af de bossen in. Prachtige omgeving, maar met vele heuvels; de zevenheuvelen weg-  de omgeving heet dan ook Berg en Dal. Nou ik kan je verzekeren daar zijn heuvels, mijn benen weten er nu alles van. 10 km punt 1:05:13, nog 5 km te gaan. Bij ongeveer 11 km een fikse kuitenbijter, - 3 heuvels met dalen, de zwaarste bleek achteraf, weer kleine stapjes, recht op, ontspannen lopen (wat moest ik vaak aan René denken deze tocht, Sorry Ellen…) Dan komen we langzaam weer in de bewoonde wereld. Na 13 km, de laatste heuvel, zeker niet de zwaarste maar mijn benen denken daar echt anders over. Nog 1,5 km, - daar waren ze weer: mijn zus en zwager, moedigen mij voor het laatste stuk nog even aan..
DE FINISH…eindtijd 1:37:19 Gehaald, blij en trots op mij zelf! Ook mijn collega’s hebben goed gelopen. Ondanks het weer,  het heeft de hele tocht behoorlijk gewaaid en later toch ook nog wat geregend, ging het goed!
Moe maar zeker voldaan zochten we,  na een hapje te hebben gegeten, de trein naar Groningen weer op.
Zevenheuvelenloop - Zeer zeker de moeite waard!!

Karina   Uil 15,0 1:37:19 PR 2015-11-15