Toch samen een wedstrijd en circuit.

Het begint me nu wel allemaal te jeuken. Dat thuis zitten, nul komma nul real life contact, achterlijke werktijden en toch een beetje angstig. Vooralsnog geen wedstrijden in de planning en Rotterdam gaat niet door volgend weekend. De wedstrijden in de buurt zijn ook onzeker. Gaat de Eemsmondloop wel door? Ik weet t niet.

Er is al een initiatief om een 'virtuele' estafette te lopen. Dat is al heel mooi, maar betekent toch dat de meeste andere lopers voor zichzelf wat moeten doen. 
Daarom organiseer ik komend weekend, 4 en 5 april een wedstrijd. Iedere Eemsmondrunner wordt van harte uitgenodigd hieraan mee te doen. Het is de eerste wedstijd van een circuitje, er volgen er meer.

Voorafgaand aan de wedstrijd moet er zo'n 15 minuten worden ingelopen met wat losmakende oefeningen aan het eind van je warming-up. Na de warming up starten voor een Coopertest. Een ieder kan dit doen, op een voor hem of haar geschikt lijkend traject en je klokt de afstand na 12 minuten exact met het gps horloge. Wanneer je geen gps horloge hebt kun je van de startpositie een foto maken en van je finish positie een foto maken en middels afstandmeten.nl je afstand uitrekenen.

Stuur je afstand met bijbehorend bewijsmateriaal per email naar mij toe. Als je een strava account of garmin account hebt, zorg dan even dat ik kan zien wat je gedaan hebt.

Na afloop van alle wedstrijden van het circuit maak ik een top 3 bekend.
De uitslag word berekend met een aantal formules waarin o.a. je 5 of 10 km pr wordt meegenomen. Elke loper kan winnen, en dat hoeft niet perse de snelste te zijn.

De schema's vanaf volgend weekend worden afgestemd op de volgende wedstrijden in ons circuit.

afbeelding van Rene