Jan Hendrik in Blijham

Het zetje

 

Net als vorig jaar was het een druilerige zaterdag in 2018, de laatste van het jaar

29 december. In Blijham maakten ca. 850 hardlopers en wandelaars zich op voor hun tocht door o.a. de Wedderbergen, natuurgebied de Gaast, Wedde en Morige. De Oudejaarsloop Blijham (afstanden hardlopen 5 km, 10 km, 14 km, 21,1 km en wandelen 10 km en 21,1 km).

Ik was een van de deelnemers en stond klaar om door de burgemeester weggeschoten te worden voor mijn (trainings)rondje van 21,1 km. Om twaalf uur zou het startschot klinken maar het werd een kwartier later, heel veel deelnemers of te weinig vrijwilligers?

Uiteindelijk klonk het startschot en weg waren we!

Mooie tocht, afwisselend parcours, open, bos, af en toe een heuveltje en redelijk droog. Wel een stevige wind. Droog, behalve de laatste kilometers.

De hemelsluizen gingen vol open, met wind tegen was dat een lastige beproeving.

Maar Blijham kwam in zicht en ik ging over de finish in een tijd van 1.48.14 (tijd had 1.50 moeten zijn). Iets te snel volgens René. Hij was er ook, niet om te lopen!

De reden dat dit verslagje nu pas te lezen valt heeft alles te maken  met het zetje dat ik kreeg om toch een verslagje te maken. Bedankt Anneke!

Hopelijk is het lezen van dit epistel een zetje voor een heleboel Eemsmondrunners om eind van dit jaar de Oudejaarsloop in Blijham te lopen zodat ik niet de enige hardloper c.q. wandelaar ben en het er behoorlijk groen uitziet in Blijham!

Reacties