Loopgroep

De Eemsmond Runners is een groep hardlopers die zich op het Hogeland heeft georganiseerd. In september 2008 werd bij de Eemsmondloop een flyer verspreid voor een proeftraining in de omgeving. In de stromende regen werd deze training gehouden. De weken daarop kwamen steeds meer potentiële leden de trainingen bezoeken. Begin 2009 werd bij de deelnemers nagegaan of men niet verder wilde onder een eigen naam, met eigen kleding, een eigen website, kortom met een eigen identiteit. Na een korte oprichtingsvergadering op dinsdag 3 februari 2009 werd de loopgroep een feit.
De vergadering besloot de loopgroep geen ingewikkelde status te geven, geen bestuur, geen statuten en geen aansluiting bij een overkoepelend orgaan.  Iedere dinsdag werd getraind onder leiding van Jan Dijkman. Ondertussen heeft Jan Dijkman plaats gemaakt voor een nieuwe trainer. De loopgroep bestaat uit een zeer uiteen lopend deelnemersveld. Naast marathonlopers zijn er ook leden die momenteel nog geen 10 km achter elkaar kunnen volhouden. Dat dit tijdens de trainingen geen moeilijkheden oplevert, heeft de afgelopen periode bewezen.
Na het afscheid van Jan Dijkman is er een stuurgroep opgericht (geen bestuur) die wat zaken moest gaan regelen. Er zijn meerdere mensen betrokken geraakt bij de organisatie, we hadden een jampothouder en geen penningmeester en geen voorzitter maar wel een hoop regelaars. De filosofie blijft toch een beetje die van een ‘wilde groep’. Sinds een aantal jaar is de groep ook betrokken bij de organisatie van de Eemsmondloop.

Sinds 2017 zijn we een officiel vereniging met alles wat daarbij hoort. We zijn een actieve club waar vanalles gebeurt. In 2018 vieren we ons 10 jairg bestaan en hebben we voor een nieuwe set clubkleding gezorgd. 
Er kan tegenwoordig op twee avonden onder begeleiding van een trainer worden gelopen. Iedereen, met uitzondering van absolute beginners, kan dus mee doen. Voor echte beginners wordt elk jaar rond april met een nieuwe cursus begonnen. Ook qua snelheid is de groep zeer divers. Tijdens de training wordt echter rekening gehouden met iedereen.