De beginners zijn begonnen!

De avond van woensdag 30 april begon met de trots van een trainer: René kon de eerste training van de beginnersgroep 2014 openen met de mededeling dat er liefst zevenentwintig belangstellenden waren, een all-time high in de geschiedenis van Eemsmond Runners. Een handjevol uitgezonderd, waren al die zevenentwintig aanwezig ook.
En wat deden ze? Praten! Dat was de onontkoombare eerste indruk die werkelijk iedereen gehad moet hebben, want het gekwetter viel geen moment stil. Misschien was het de schuld van René zelf, die inmiddels ook verteld had dat duurlopen 'praatlopen' was, of van de herintreders die elkaar al langer kenden maar die na blessures waren uitgestapt en nu weer wilden beginnen, of van de gevestigde leden die meeliepen uit solidariteit en voor de lol. Hoe dan ook, aan gezelligheid geen gebrek en dat is natuurlijk een goed teken.
Natuurlijk was praten niet het enige, want lopen deden ze ook, alle stoere mannen (overduidelijk in de minderheid) en vrouwen van het Nieuwe Begin. Een totaal van tien minuten volgens het schema van René, maar dan wel tien minuten die diep ingebed waren in wandelen, zitten tegen de muur, 'planken' op het gras, achillespees-stretches op de stoeprand en nog meer wandelen, waardoor de totale training een omvang kreeg van ruim drie kwartier. Precies zoals het hoort was dat voor niemand een eitje, voor velen aanpoten en voor sommigen flink zwaar. Maar: hoe groter de inspanning, hoe groter de voldoening mag, en de waardering van anderen moet zijn.
Beginners, welkom bij de Eemsmond Runners. Houd vol en maak er in de komende weken iets moois van!

afbeelding van Bert