Berenloop 2015 (deel 1)

Het is zondag 25 oktober rond de klok van 9.30 wanneer ik mijn wekelijkse loop heb. Wanneer ik alleen aan het lopen ben schiet er altijd van alles door mij heen, zo ook deze keer. Kreeg in een opwelling het idee om mee te doen met de Berenloop. Heb niet zoveel met die lange afstanden maar de interesse om één keer een halve marathon te lopen begon ongeveer 3 jaar geleden. Als ik er één wilde lopen moet het die van Lauwersoog worden.
Het is juli 2013 wanneer die ik deze wilde lopen maar door persoonlijke ongemakken was ik daar niet toe in staat. Ik was daarom blij dat de weergoden roet in het eten gooide waardoor de 24e editie geen doorgang kon vinden.
Misschien wel egoïstisch gedacht maar ik had mij er wel op verheugd.
In de tijd daarna bleef de gedachte sluimeren om eens een halve te lopen. Had van Richard en Kees al eens gehoord dat de Berenloop op Terschelling ook prachtig is. Alleen de naam al “ Berenloop” sprak mij enorm aan. Ken het eiland wel redelijk goed maar had nog nooit van  deze loop gehoord. Zondag de 25e kreeg ik de ingeving om mij hier voor aan te melden.
De volgende dag vol goede moed naar de website om te kijken naar de inschrijving. Bleek hij al helemaal vol te zitten. Alleen voor de kleintje Berenloop was nog plek maar dat was niet mijn bedoeling. Ik gaf de moed niet op en zocht vervolgens  op marktplaats of er nog startbewijzen beschikbaar waren. Tot mijn opluchting was dit het geval en ook nog redelijk in de buurt.
Vrijdag de 30e had ik het startnummer in mijn bezit.
De volgende horde, een overnachting regelen. Dit bleek een groter obstakel te zijn dan het bemachtigen van een startbewijs. Er waren nog een paar plekken aan de andere kant van het eiland. Ben vervolgens eerst maar gaan kijken of de overtocht nog te realiseren was. Dit was nog een groter probleem. Op de zaterdag heen lukte op het eind van de dag nog wel maar om vervolgens de volgende dag van het eiland af te komen bleek onmogelijk. Weg Berenloop, weg € 20,00.
De volgende dag rederij Doeksen gebeld met een kleine hoop op een annulering van een ander. Na eerst als 4e in de wacht te zijn gezet, er zijn natuurlijk meer mensen die op het laatste moment naar Terschelling wilden was mijn gedachte, kreeg ik eindelijk een goed bericht,  er was nog plek, gelukkig!!!!
Vervolgens direct het VVV kantoor van Terschelling gebeld voor de nog weinig beschikbare slaapplekken. Waren nog 2 opties zeiden ze. Vervolgens 1  daarvan besproken. Mooi dacht ik”klaar”. Belde ze even later terug dat de betreffende locatie toch vol bleek te zitten maar ze konden het omboeken naar een bungalow voor 1 nacht.
Op naar de Berenloop.
 
Gerben
 

Reacties

afbeelding van Bert

Bert

Een feuilleton, wat heerlijk! Hoeveel afleveringen kunnen we tegemoet zien? Hij is komende zondag al, die Berenloop. Aflevering 2 gaat dus over de laatste voorbereidende trainingen en aflevering 3 over de loop zelf? Dat wordt smullen!

afbeelding van moosten

moosten

Super goed geschreven Gerben! Succes voor iedereen, die vandaag mee doet. Het weer is fantastisch.

Maria Oosten