Bedumerbosloop door Jenny

Bedumerbosloop
 
Zaterdag 16 april, de 1e Ommelander Loopcircuit-loop in Bedum.
Het had al veel geregend, en dan moet je in het bos lopen, ach misschien valt het wel mee…

Jessica en ik reden naar de inschrijving, de sporthal ( waar vorig jaar ook de inschrijving was ) was dicht, dat is vreemd, zou het niet doorgaan ? Aan twee kinderen gevraagd of er nog een sporthal was, ja tegenover de school, daar heen gereden en die was open, gelukkig, gauw rennend naar binnen gegaan want het regende weer…..
Aangekomen bij het Arjen Robben-veldje zagen we weinig mensen, logisch, iedereen stond onder de tent de schuilen, gelukkig werd het snel droog. We deden een poging om in te lopen maar toen zagen wij al wel, dit heeft niks met hardlopen te maken, het had meer weg van wadlopen, toen dacht : oké, gewoon rennen en genieten, een mooie tijd van onder het uur kan ik wel vergeten. Nah ja, dan maar niet, ik had ook eigenlijk al het idee dat dat er toch niet inzat, ik heb de snelheid iets verloren door de lange duurloopjes, maar niet erg, die lange afstanden zijn prachtig om te rennen.
17.00 uur, we waren uiteraard nog druk aan het kletsen en we horen het startschot, ohh ja, we moeten rennen !
Het begin van de braggeltocht is begonnen, in het bos zelf was het nog redelijk te doen, het rennen ging lekker en ik kwam al snel in de bekende flow, ronde 1 ging vrij makkelijk, niet op de tijd gelet toen ik langs de start/finish rende, wel hoorde ik het aanmoedigen van de andere lieve Eemsmondrunners die waren gekomen om te supporten,  dat wordt erg gewaardeerd, bedankt daarvoor. Ronde 2 ging ook prima, bij de start/finish kijk ik op de klok en zie tot mijn verbazing 29.19, dat had ik niet verwacht en dan denk je : als ik zo doorren, zou het dan toch lukken ?? Ronde 3, het wordt erg rustig in het bos, ik word al ingehaald door de snelle jongens maar ren gewoon lekker door, deze ronde gaat wel iets moeizamer, na ronde 3 zag ik 44.20 op de klok, het kan nog steeds dus ! Bij ronde 4 heb ik het idee dat ik echt helemaal alleen door het bos ren, het wordt steeds zwaarder, maar ik weet : dit is de laatste ronde ! Dan zie ik het bordje : nog 500 meter, daar kon ik nog 4 minuten over doen, voor de laatste keer over de bult, je bent boven en je hoort alle Eemsmondmondrunners, dat is zo fijn !! Nog een eindprintje en mijn eindtijd : 59.09, wat was ik blij !!!
Mijn laatste 3 loopjes van 10 km allemaal onder het uur, nooit verwacht toch gelukt, mede dankzij onze goeie trainers René en Bert, bedankt hiervoor.
De anderen hebben net als vorig jaar ook weer allemaal mooie tijden neergezet !
 
Jenny van der Veen

Reacties

gerben

Keurig Jenny,
Ik heb de foto's gezien maar volgens mij waren we tijdens het wadlopen schoner haha.
groet,Gerben