Update bevrijdingsvuur 27-04

Bevrijdingsvuur: het laatste nieuws
Update van donderdag 27 april 2017
 
De lezing in de Mariakerk op 3 mei en bevrijdingsvuur door en langs alle dorpen in de gemeente op 5 mei: we zijn er bijna helemaal klaar voor!
 
Lezing
Bij de Mariakerk kunen we vanaf 18.45 à 19.00 uur heel goed iemand gebruiken die vanaf het moment dat de parkeerplekken rond de kerk vol zijn, alle volgende automobilisten doorverwijst naar Torenstraat en Paaptilsterweg (bermen).
Joël Stoppels begint met zijn verhaal nadat we om 19.30 uur de avond hebben geopend en ingeleid, met ook een korte presentatie overt Eemsmond Runners zelf en over onze bevrijdingsvuurestafettes.
 
Estafette
Het feit dat 5 mei een werkdag is blijkt voor veel lopers een hinderpaal. Kun je er maar korte tijd bij zijn, probeer dat dan toch. Het is mooi om veel lopers/leden te hebben, natuurlijk allemaal in het groen, bij de start (monument Vlaskakker, 8.00 uur) en bij de finish (Van Veenplein 17.05 uur na aankomst over de Hoofdstraat uit de richting Uithuizen). Op beide momenten is burgemeester Marijke van Beek erbij, al of niet samen met andere leden van het college van b&w. Kijk dus of je op je werk een uurtje later kunt beginnen of vroeger kunt vertrekken. Met boodschappen doen en koken hoef je geen rekening te houden want na de finish kun je bij cafetaria/lunchroom Coralie aanschuiven voor het stamppotbuffet (ook vegetarisch). Zorg dat je daarvoor veetien euro bij je hebt.

Reacties

jelle slager

zijn er ook volgauto's bij de lopers, die deze kunnen terugbrengen indien hij of zij hun afstand er op hebben zitten?

wie op 24 maart a.s. de 10 mijl wil lopen op Schiermonnikoog kan mijn kaart overnemen, daar ik op die datum waarschijnlijk nog niet genoeg hersteld ben van mijn voetbreuk. tel.0595-423590

jelleslager

afbeelding van Bert

Bert

Jelle, op http://www.eemsmondrunners.nl/node/464 staat daarover: 'Als je ergens opstapt ... moet je eerst naar die opstapplek toe. Evenzo moet je als je ergens uitstapt een manier vinden om weer weg te komen. De volgwagen die tijdens de estafette meerijdt heeft niet de capaciteit om onbeperkt uitstappers op te nemen...'
Richard werkt al enkele dagen (!) aan een zo goed mogelijke planning maar we kunnen niet alles regelen: we hebben nu eenmaal, helaas, geen eigen vervoersdienst.
Breng zelf vooraf een fiets naar de plek waar je wilt uitstappen, regel iets met zoon/dochter of (buur)man/vrouw, kies als uitstapplek een locatie waar iemand anders instapt en neem diens auto of fiets over en ga daarna samen weer terug, kies als uitstapplek een locatie van waar je met openbaar vervoer terugkunt, of verzin nog iets anders. Eigen creativiteit kan misschien meer oplossen dan het toverstokje van de organisatie - want dat is er niet.

afbeelding van Erik.Bakker

Erik.Bakker

Hallo lopers

Even voor morgen, ik ben een volg auto die de gehele dag meegaat. Mocht het zo zijn dat je op de fiets naar je opstapplek gaat. Bied ik (max 4 fietsen) de mogelijkheid om je fiets, je loopafstand mee te nemen zodat je na je loop op de fiets weer terug kan gaan naar huis.

Vriendelijke groet;
Erik Bakker