Persbericht Zevenheuvelenloop 2017

PERSBERICHT
 
Uithuizen, 21 novemvember 2017
 
Eemsmond Runners in Zevenheuvelenloop
 
De Zevenheuvelenloop in Nijmegen is een jaarlijks hoogtepunt voor veel hardlopers. De herfstklassieker over vijftien kilometer ontleent zijn bekendheid behalve aan de heuvels ook aan snelle tijden. Winnaar Joshua Cheptegei uit Oeganda bleef afgelopen zondag met 41:16 maar drie seconden verwijderd van het wereldrecord dat in 2010 gevestigd was, ook in Nijmegen. Een eind achter hem liepen acht lopers van Eemsmond Runners hun eigen wedstrijd.
 

Roelof Berends uit Oudeschip was van hen de eerste die mocht starten, de anderen moesten nog een uur wachten. Ze konden daarna tegelijk weg maar langzaamaan viel de groep wel wat uiteen. 'Die heuvels, die missen we toch in de trainingen. Groningen is te vlak', vertelde Erik Bakker uit Uithuizermeeden na afloop, 'maar het was een mooie route over een afwisselend en verhard parcours met weidse vergezichten'.
Vanuit het centrum van Nijmegen gaat de Zevenheuvelenloop naar het zuidoosten richting Groesbeek, over brede wegen in een bosrijke omgeving. Op de laatste drie kilometer zijn de klimmetjes over de heuvels achter de rug. Daar zorgen ook het vele publiek, de aanmoedigingen door bekenden en wildvreemden en de muziek er voor dat veel lopers vleugels krijgen en boven zichzelf uit weten te stijgen.
De meeste lopers van Eemsmond Runners finishten vlak achter elkaar. Roelof Berends was duidelijk de snelste, René Rijploeg had onderweg te kampen gehad met een kuitblessure.
 
Tijden: Roelof Berends (Oudeschip) 1:06:59, Robert Werkman (Uithuizen) 1:25:20, Erik Bakker (Uithuizermeeden) 1:27:06, Dianne Boerema (Uithuizermeeden) 1:28:39, Anneke Krijger (Uithuizermeeden) 1:28:40, Trijn Tromp (Uithuizermeeden) 1:31:20, Anje Zeilstra (Uithuizen) 1:31:21, René Rijploeg (Uithuizermeeden) 1:41:05.
 

afbeelding van Bert

De Eemsmondloop 2017 werd mede mogelijk gemaakt door:

Landjuweel aardappelen Scherer Gevoel voor wonen Taxi UVO touringcar
Autobedrijf Sietsema Koop Straal- en Coatingbedrijf Buikema Schildersbedrijf
Veldman Bouwbedrijf Jasper Scholtens Timmerwerken Autobedrijf Den Hartogh
H. Pilon Assurantiekantoor Zijlstra Sport Kantoor Vreugdenhil
Coop Verstraete supermarkt Architect Nienhuis Sikkema Bouw
Cafetaria Coralie Boogtools Eemshaven Tandartsenpraktijk Uithuizen
Lentemaheerd Autobedrijf Harry Kremer Nico Transport
Accountantskantoor Spijk B.V. Aannemersbedrijf Sietsema Makelaardij-hypotheken&assurantie Poort & Woltjer
De Splinter Tuinhoutcentrum en blokhutspecialist Goudgewas Visrestaurant- Kegelbanen tGemeentehuis Usquert
Lourens Landbouwmechanisatie Gemeente Eemsmond 100% fit Accuservice Lijnema
Prevent IVG   Woortman Elektrotechniek