Verslag Zevenheuvelenloop 2017

Eemsmond Runners naar 34e  Zevenheuvelenloop

maandag 20 november 2017

08:24

 

Zondag 19 november hebben acht hardlopers van Eemsmond Runners deelgenomen aan de 34e Zevenheuvelenloop te Nijmegen.

Deze loop over een afstand van 15 km staat bekend om zijn zeven heuvels, maar is ook de loop waar het wereld record op de 15 km is gelopen. Dit trok dan ook de aandacht van de lopers van Eemsmond Runners.

Na een best lange reis per auto en trein konden de acht zich voorbereiden op de wedstrijd waar Roelof Berends als eerste vanuit start vak geel kon vertrekken, om 13:00 uur. Hierna begon voor de andere zeven lopers het lange wachten op het startsein, luisterend naar de verslaggeving van de reporter: gaat het wereld record gelopen worden op deze dag? Ze stonden in startvak paars en zouden van start gaan om 14:00 uur. De uitslag, 41:16, was net drie seconden langzamer dan het wereldrecord.

Rond 14:00 uur begon ook voor ons de start. We keken uit of we Roelof Berends nog tegenkwamen want dat zou in theorie moeten kunnen. Maar helaas, we zagen Roelof niet. Of wij liepen te hard, of Roelof te langzaam. Dan maar andere dingen kijken. We gingen op weg op een mooie route over een afwisselend heuvelachtig verhard parcours met mooie vergezichten. Na ongeveer drie kilometer moest René Rijploeg een sanitaire stop maken (ons niet onbekend) en kwam hij dus los van de groep. Het parcours is echt heuvelig. Dat missen we toch in de trainingen: Groningen is te vlak. Na negen kilometer kwam Robert Werkman op dreef. Hij passeerde Trijn Tromp en Anje Zeilstra. Even een praatje maken en weer verder, op de voet gevolgd door Erik Bakker. Dianne Boerema en Anneke Krijger kwamen daar weer vlak achteraan. Waar René Rijploeg bleef zou later blijken, bij de finish.

Op drie kilometer voor het einde van de wedstrijd kreeg het merendeel “vleugels”. Het publiek, de muziek en de aanmoedigingen van wildvreemden en natuurlijk van de meegereisde Renée Boerema en Ramona Uilhoorn gaven de drive om boven je kunnen uit te stijgen, sprintend op het einddoel af.

Vlak achter elkaar kwamen de Eemsmond Runners over de finish. Het wachten was toen op de binnenkomst van René Rijploeg.  Het werd erg lang wachten want René bleek ongeveer tien minuten achterstand te hebben opgelopen door een blessure aan zijn kuit.

Toch kijken we terug op een mooie Zevenheuvelenloop, een schoolreis met bovenal gezelligheid. De resultaten waren dan ook goed: Roelof Berends 1:06:59, Robert Werkman 1:25:20, Erik Bakker 1:27:06, Dianne Boerema 1:28:39, Anneke Krijger 1:28:40, Trijn Tromp 1:31:20, Anje Zeilstra 1:31:21 en René Rijploeg 1:41:05.

 

afbeelding van Erik.Bakker

About the author

Vriendelijke groet; Erik Bakker