1e Training bosloopgroep

Een aantal weken geleden was Jan Hendrik al begonnen met het inventariseren of er ook animo was om op zondag morgen in het bos te gaan trainen. Het doel zoals Jan Hendrik zei was omdat het goed voor jullie is. Jullie lopen altijd op de weg wat erg slecht is voor je gewrichten om er direct er achteraan te zeggen dat het lopen op het een oneffen ondergrond erg goed is voor je gewrichten en je stabiliteit. Na de inventarisatie kwam al vrij snel de uitnodiging, niet via whats-app, “want daar doe ik niet aan “ maar middels een briefje welke belangstellenden bij zijn wel bekende auto konden krijgen. Met als kop:
Alle begin is moeilijk!
13 oktober was het zo ver wij op weg naar Midlaren naar de kruising Tolhuisweg en vijftig bunderweg, ik kwam omstreeks 10:15 uur aan zoals een goede trainer beaamd was Jan Hendrik al aanwezig op de aangewezen plek. Wachtend op de komst van de andere Eemsmondrunners dit bleken later in totaal 9 personen te zijn welke allemaal lekker gemotiveerd aankwamen.
Nadat  de aanvangstijd verstreken was en Anita (ruim optijd ) aanwezig was (we hadden nu een nieuwe Anita ( Rene la Crois) kregen we uitleg van Jan Hendrik over het verloop van de training  eerst en 2 a 3 km inlopen over de hei  fantastische gebied met leuke dames als toeschouwers, dat maakt een training op zondagmorgen toch veel leuker. Na het inlopen was het tijd voor de loopscholing waar Jan Hendrik echt zijn best op had gedaan de auto van hem leek wel de doos van pandora. Een kleed, paaltjes met tekst, looplader, enz. goed voorbereid zeg maar. Dit alles was de basis voor een circuit training met squads, planken, uitstappen, opdrukken waarbij elke keer 2 series van 30 seconden, of 10 keer te doen genoeg om morgen spierpijn te hebben. Maar erg leuk en gezellig zie ook foto’s. Na deze inspanningen was het tijd voor de bosloop waarbij Jan Hendrik verschillende routes voorhanden had, keurig uitgewerkt op papier. Met elkaar werd afgesproken dat we met elkaar gingen lopen en daar waar nodig gingen stofzuigen. Dit werd een leuke intensive loop over bospaden, hoogte verschillen en een mooie natuur. Na pakweg 8 km waren we terug bij het start punt waar Renée Boerema en Kim Bakker ( hadden een wandeling gemaakt) klaar stonden met de koffie welke er heerlijk inging. In de nabespreking kwam naar voren dat het een geslaagde morgen is geweest met hier en daar wat zaken welke voor verbetering vatbaar zijn.
Maar al met al een geslaagde morgen, met dank aan een gepassioneerde looptrainer. En natuurlijk ook de lopers welke aanwezig waren.
Jan Hendrik bedankt!
De foto’s kun je vinden middels deze link:
 https://photos.app.goo.gl/mNj9rmnikymVhEVZ9
 
 

afbeelding van Erik.Bakker

About the author

Vriendelijke groet; Erik Bakker