Jaarverslag 2020/2021

Het jaar 2020 en 2021 gaan de boeken in als de coronajaren. Vrijdag 13 maart 2020 stond de ALV gepland, dat is welgeteld 609 dagen of in hardlooptermen te blijven 14.616 uren, oftewel 876.960 minuten, oftewel 52.617.600 seconden.
Tot 23 mei 2021 hebben we niet of alleen met coronabetreffende maatregelen kunnen trainen. We hebben er als vereniging het beste van proberen te maken doormiddel van virtuele estafette trainingen. Dit ging aan de hand 2 foto’s via de appgroep. De eerste foto was de start van de eerste loper en de tweede foto het eind van de eerste loper en de start van de tweede loper aangewezen door de eerste loper. Op deze manier bleven we toch met elkaar verbonden zodat een ieder actief bleef deelnemen. Ook is er in clubverband een competitieve RAT race gehouden over verschillende afstanden met als winnaar Ab Slagter en als tweede zijn zoon Sjors en als goede derde nieuwkomer Hans Schoonbeek.
Om de tijd te stillen hebben we onder aanvoering van Jan Hendrik een Eemsmondrunnerspuzzel overhandigd gekregen inclusief voor onze sponsoren die we  niet vergeten zijn.
Verder zijn er wat veranderingen betreft trainers en trainingsgroepen. René heeft in goed overleg zijn taken betreft het maken van trainingschema,s losgelaten en dit zal nu worden ingevuld door Marianne/Jaap en Jan Hendrik.
Jan Hendrik geeft op de maandag en donderdag training aan de starters en herintreders, Marianne op de donderdag de recreatieve groep, René op de donderdag de wedstrijdlustige lopers en nieuwkomer Jaap Smith op de dinsdagen een gecombineerde groep van de lopers van Marianne en René. Ab en Anneke vallen desgewenst in bij afwezigheid bij één van genoemde trainers.
Op sportief gebied werd er gelukkig op 6 september weer gelopen tijdens de mini marathon  in Ten Boer waar 8 ER aan de start stonden en de laatst gelopen race was de Zeemijlenloop in Delfzijl van 31 oktober jl. met 12 ER. Hier tussenin werd er nog aan een aantal loopevenementen deelgenomen met een speciale vermelding de Marathon van Berlijn deelgenomen door Jesper Bergsma pr en aan de Marathon van Rotterdam door de inmiddels door de krant bekend geworden Jenny van der Veen en Jessica Tuinstra met beiden een PR.
Verder heeft ons lid Marinda te horen gekregen dat ze getroffen is door MS. Het plan is om daar volgend jaar met een sponsorloop aandacht voor te vragen.